Christian Horner: “Als Ferrari ons tijdens de eerste race in de vernieling rijdt weten we dat we fout zaten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt niet dat de intense titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton een grote invloed zullen gehad hebben op het komende F1-seizoen.

Dit jaar worden er volledig nieuwe F1-bolides geïntroduceerd, de grootste reglementswijziging in de Formule 1 in meer dan tien jaar. De F1-teams moesten vorig jaar dan ook hun middelen en personeel zo goed mogelijk proberen inzetten op zowel het voorbije alsook het komende seizoen.

Veel teams besloten vorig jaar om van bij het begin van het seizoen de focus volledig op 2022 te leggen maar Red Bull en Max Verstappen waren uiteraard verwikkeld in een intense strijd met Mercedes en Lewis Hamilton. Daardoor lag er ook nog een aanzienlijke focus op 2021 maar Red Bull-teambaas Christian Horner is er van overtuigd dat er geen negatieve invloed is op komend F1-seizoen.

“Indien Ferrari de snelste wagen heeft en ons tijdens de eerste race plots in de vernieling rijdt dan kan je zeggen dat het waarschijnlijk een invloed heeft gehad,” aldus Horner volgens ‘Motorsport.com’.

“Ik denk echter dat we allemaal wisten dat er in 2022 een grote reglementswijziging zat aan te komen en we hebben de inzet van onze middelen daarop aangepast.”

“Ik ben er zeker van dat ieder team dat gedaan heeft volgens wat zij gepast vonden, al heeft het uiteraard voor druk gezorgd.”

De Red Bull-teambaas is er van overtuigd dat ze de juiste beslissingen hebben genomen om hun kansen voor het komende F1-seizoen te maximaliseren.

“De toewijding van het ganse team is enorm, het was fenomenaal,” aldus Horner. “We zullen echter pas binnen enkele maanden, wanneer we met de nieuwe wagens terug racen, weten waar we staan.”

“De nieuwe F1-bolides zien er anders uit, ze gaan anders aanvoelen, ze zijn ook anders om mee te rijden. Wie zal zijn huiswerk goed gemaakt hebben en wie niet? Het is een nieuw begin.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer