Christian Horner: “Beslissing over Alex Albon in de komende dagen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull teambaas Christian Horner laat weten dat er waarschijnlijk de komende dagen een beslissing zal vallen over de toekomst van Alex Albon, de Britse Thai wordt nadrukkelijk in verband gebracht met het Williams F1-team voor 2022.

De laatste dagen worden de geruchten steeds luider dat Alex Albon in 2022 bij het Williams F1-team een tweede kans zal krijgen in de Formule 1, waar hij George Russell zou gaan vervangen als die naar Mercedes zou verkassen. Als we Red Bull-teambaas Christian Horner mogen geloven hengelt ook Alfa Romeo naar de diensten van zijn reserverijder maar Horner verwacht een doorbraak in de komende dagen.

“Ik hoop dat niets hem ervan weerhoudt een van die kansen te grijpen,” aldus Horner op vrijdag in Zandvoort.

“Hij is een getalenteerde rijder. Onder voorbehoud dat George verhuist, nu Kimi Raikkonen met pensioen gaat, opent dat wel mogelijkheden. Dus ik ben er zeker van dat dat in de komende week of zo wordt opgelost.”

De lichte bezorgdheid van Christian Horner vloeit waarschijnlijk verder uit het feit dat Williams voorzien is van Mercedes-motoren. Als Albon verhuist naar de formatie uit Grove is de kans groot dat hij dat zal doen als lid van de Red Bull-familie en het behoeft geen uitleg dat hij dan door Mercedes als een ‘spion’ beschouwd wordt.

Een terugkeer van Albon naar Alpha Tauri is uitgesloten, Horner benadrukt dat er alleen maar naar externe oplossingen wordt gekeken en dat ze al het mogelijke willen aan doen om hem aan een zitje voor 2022 te helpen.

“We kijken naar externe teams,” zei Horner. “Williams en Alfa hebben allebei interesse getoond. En ja, we willen hem graag terug zien racen in de Formule 1.”

“Er zijn altijd obstakels,” voegde Horner eraan toe. “Hij is een jongen die volgend jaar een kans in de Formule 1 verdient, en we doen ons best om hem daarbij te helpen.

“Er zijn op dit moment goede gesprekken gaande. Dus hopelijk kan dat in de komende dagen worden opgelost.”

Toto Wolff volgt de situatie op de voet want hij heeft met de huidige Formule E-kampioen Nyck de Vries ook een getalenteerde rijder in de rangen die mikt op de beschikbare plaatsen bij Alfa Romeo en Williams.

Het beloven dus nog spannende dagen te worden en verwacht wordt dat er tegen de GP van Italië volgende week iets uit de bus zal komen. Een opmerkzame volger op Instagram zag wel dat de vriendin van Alex Albon de afgelopen dagen het Williams F1-team is beginnen volgen, en dat is überhaupt het enige F1-team dat ze volgt.

Misschien is dat wel een teken aan de wand…. 

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021