Christian Horner: “Daniel Ricciardo zal tijdens een aantal races reserverijder zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Enkele weken geleden maakte Red Bull bekend dat Daniel Ricciardo terugkeert naar het team en derde rijder wordt. Ricciardo zal volgens teambaas Christian Horner ook tijdens een beperkt aantal races reserverijder zijn.

Na de aankondiging van zijn afscheid van McLaren werd Ricciardo opgevist door zijn vroegere werkgever Red Bull. Een terugkeer die volgens Horner dus meer zal inhouden dan het louter derde rijder zijn. Ricciardo zal huidig reserverijder Liam Lawson vervangen wanneer die niet beschikbaar is.

“Daniel zal enkele races bijwonen waar hij onze reserverijder zal zijn,” aldus Horner tegenover ‘Speedcafe’. “Hij zal waarschijnlijk ook wat bandentests voor het programma van Pirelli afwerken dat verspreid wordt over de verschillende teams.”

“Hij zal in de simulator testen en hij zal heel wat promotionele activiteiten doen voor verschillende sponsors en partners die we hebben. Zeker met de veel grotere aanwezigheid van de Formule 1 in Amerika, met drie races daar, zal Daniel die daar gehuisvest is een drukke agenda hebben.”