Christian Horner: “De media-machine van Mercedes heeft het op Max gemunt”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner heeft Mercedes geprobeerd om in de aanloop naar de seizoensfinale in Abu Dhabi Max Verstappen extra onder druk te zetten.

Max Verstappen heeft het grootste deel van het seizoen de stand om het wereldkampioenschap aangevoerd maar door drie opeenvolgende zeges van Lewis Hamilton zakken beide rijders met evenveel punten af naar de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi. 

Na de race in Saudi-Arabië noemde Lewis Hamilton zijn concurrent “F***ing Crazy”  en Christian Horner gelooft dat dit allemaal deel uitmaakt van een campagne door Hamilton en zijn team tegen Max Verstappen.

“Lewis is zevenvoudig wereldkampioen, hij is de meest succesvolle rijder aller tijden, hij heeft duidelijk aanzien binnen de sport en wat hij zegt legt veel gewicht in de schaal,” zei Horner tegenover ‘RACER.’ 

“Ik denk dat hij elk middel heeft gebruikt om Max dit jaar onder druk te zetten. Hij is een competitiebeest, je wordt geen zevenvoudig wereldkampioen door geen strijder te zijn, zoals hij is.”

“Ja ik geloof dat er, met steun van de Mercedes-mediamachine, een enorme hoeveelheid druk op Max is gelegd.  Wat je moet onthouden met Max is dat hij gewoon een jonge jongen is. Hij is 24 jaar oud en rijdt met moed, passie, vaardigheid en vastberadenheid. Hij leeft zijn droom en doet zijn werk.”

“En hij moet het niet alleen opnemen tegen Lewis, maar ook tegen een enorme machine als Mercedes-Benz. Ik denk dat hij alle lof verdient voor de manier waarop hij dit jaar met die druk is omgegaan en zich er niet in heeft laten meeslepen, hij is gewoon zijn gang gegaan en hij is van Bahrein tot Saudi-Arabië niet veranderd, noch in zijn aanpak, noch in hoe hij gaat racen.”

Mercedes-Benz is een enorm bedrijf met veel macht maar is Red Bull dat ook niet? Christian Horner is het daar alvast helemaal niet mee eens.

“Niet echt. Als je denkt aan de omvang van Mercedes wereldwijd, dan moeten zij één van de grootste autobedrijven ter wereld zijn. De macht die zij hebben bij de media over de hele wereld, ik denk dat wij daarbij in het niets vallen. Zoals Lewis Hamilton ons inderdaad noemde, we zijn gewoon een energiedrankjes bedrijf dat gaat racen.”

“Dus nee, ik denk dat het Mercedes Formule 1 team een machine is geworden in de afgelopen zeven of acht jaar tijdens hun periode van dominantie en dat ze duidelijk het gewicht en de macht van het moederbedrijf achter zich hebben. Ik kan me niet voorstellen dat het bijzonder aangenaam is om verslagen te worden door een fabrikant van energiedrankjes als een belangrijke constructeur. Dat is nooit prettig geweest, dat weten we, het is ons heel duidelijk gemaakt.”

“We zijn een team van racers, we gaan racen, we hebben een fenomenale rijder die dit jaar tot het uiterste is gegaan, en het is intens geweest, zowel op de baan als daarbuiten. Ik denk dat de schijnwerpers, zelfs het verhaal van deze laatste week van dit ‘Mad Max’ scenario, hem gek noemen, een heel duidelijk verhaal geweest.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022