Christian Horner door externe advocaat vrijgesproken van beschuldigingen ‘grensoverschrijdend gedrag’

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull heeft in een statement laten weten dat het onderzoek naar Christian Horner is afgerond en dat hij door de ingeschakelde onafhankelijk advocaat wordt vrijgesproken van de beschuldigingen die tegenover hem gemaakt werden.

Een vrouw die medewerkster was van Red Bull beschuldigde Christian Horner van ‘grensoverschrijdend gedrag’. Daarop begon Red Bull een onderzoek naar de beschuldigingen waarbij een onafhankelijk advocaat naast Christian Horner en de vrouw die hem beschuldigde ook verschillende andere medewerkers van Red Bull heeft ondervraagd.

Red Bull, het moederbedrijf boven Red Bull Racing, kwam naar aanleiding van het resultaat van het onderzoek met een officieel statement.

“Het onafhankelijk onderzoek naar de beschuldigingen die tegenover de heer Horner werden gedaan is nu afgerond en Red Bull kan bevestigen dat de klacht is afgewezen. De melder van de klacht kan wel in beroep gaan,” zo luidt het in het statement.

“Red Bull heeft er vertrouwen in dat het onderzoek eerlijk, rigoureus en onpartijdig is gebeurd.”

“Het onderzoeksrapport is vertrouwelijk en bevat de privégegevens van de partijen en derden die aan het onderzoek hebben meegewerkt. Daarom zullen we uit respect voor al de betrokken partijen geen verder commentaar geven.”

“Red Bull zal er naar blijven streven om op de werkvloer aan de hoogste normen te voldoen.”