Christian Horner: “Ferrari heeft een erg goede brandstof”

Red Bull-teambaas Christian Horner is onder de indruk van de zegereeks van Ferrari in Spa, Monza en Singapore.


Nadat Ferrari op de circuits van Spa-Francorchamps en Monza wist te zegevieren is het overduidelijk dat Ferrari met haar zeer krachtige motor meer dan ooit de maatstaf is op circuits waar motorvermogen zeer belangrijk is.

In Singapore bewees Ferrari echter dat het nu ook competitief is op circuits waar motorvermogen minder belangrijk is en waar veel meer bochten zijn.

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner heeft Ferrari geen ‘magische’ oplossing gevonden voor haar problemen, maar heeft het op vele vlakken vooruitgang geboekt.

“Ze zoeken de limieten op en ik denk dat het zowel van de elektromotor en de verbrandingsmotor komt. Daarnaast denk ik dat ze ook een erg goede brandstof hebben om mee te rijden.”

“Het is waarschijnlijk een combinatie. Het is raar of zelfden een magische oplossing, het is waarschijnlijk een combinatie van factoren,” aldus Horner tegenover ‘Channel 4’.

Na jaren van dominantie is het niet langer Mercedes maar Ferrari dat de absolute maatstaf is op het vlak van motorvermogen.

“Het is enorm indrukwekkend dat ze momenteel de absolute top en benchmark in de Formule 1 zijn,” aldus Horner. “Mercedes was gedurende vierenhalf jaar de absolute top en plots niet meer.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022