Christian Horner: “Ferrari verrichtte maar ‘half werk’ toen ze Perez probeerden te helpen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner hebben Charles Leclerc en Ferrari slechts ‘half werk’ verricht in het proberen verkrijgen van een verschil van vijf seconden tussen Sergio Perez en George Russell.

Tijdens de slotfase van de GP van Abu Dhabi ondernam Charles Leclerc een ultieme poging om Ferrari alsnog aan de tweede plaats in het constructeurskampioenschap te helpen. Leclerc vertraagde om Perez DRS te geven en liet hem zelfs voorbij. Aan de finish bedroeg het verschil tussen Perez en Russell echter minder dan vijf seconden waardoor Perez door zijn tijdstraf alsnog achter Russell werd geklasseerd.

Mocht de uitslag van de GP van Abu Dhabi Verstappen, Leclerc, Perez, Russell geweest zijn dan had Ferrari vier punten goedgemaakt op Mercedes en was Ferrari tweede in het constructeurskampioenschap geworden. Charles Leclerc hield in de slotronde in de laatste bochten niet doelbewust George Russell nog extra op, iets waarvoor hij respect kreeg van Russell door geen ‘vuil spel te spelen’. Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat Leclerc te braaf is geweest.

“Het was logisch om te doen,” vertelt Horner over wat Leclerc aan het einde van de race deed. “Vanuit het perspectief van Ferrari hebben ze maar half werk verricht doordat ze Checo voorbij lieten. Checo toon in het verleden al dat je in de laatste sector iemand erg veel kan ophouden.”

“Charles moest gewoon George nog wat extra ophouden, uiteindelijk betekent het voor ons gewoon dat we volgend jaar in de pitlane een andere buur hebben.”