Christian Horner heeft vertrouwen in respecteren budgetplafond 2022 maar is toch niet helemaal zeker

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft er vertrouwen in dat zijn team het budgetplafond in 2022 niet overschreden heeft maar toch is hij er niet helemaal zeker van.

Voor het seizoen 2021 overschreed Red Bull volgens de FIA het budgetplafond van 145 miljoen dollar. De Oostenrijkse formatie ontkende in eerste instantie en volgens hun interpretatie van de regels was er naar eigen zeggen niets aan de hand. Toch aanvaardde Red Bull een boete van zeven miljoen dollar en werd hun tijd in de windtunnel voor dit seizoen gereduceerd met tien procent. 

Binnenkort moeten de teams hun boekhouding van 2022 overmaken en de resultaten daarvan mogen we verwachten tegen de tweede helft van komend seizoen. Christian Horner denkt dat dit deze keer alles in orde is maar hij geeft toe dat hij pas op zijn twee oren zal kunnen slapen als hij het definitieve resultaat weet.

“Je bent nooit honderd procent zeker,” aldus Horner tegenover ‘Auto, Motor und Sport.’ “Maar zeker alle aspecten die voor ons een reden waren om in 2021 het plafond te overschrijden, waarbij we niet vergeten dat het een allereerste jaar was van een reeks zeer ingewikkelde verordeningen, hebben we er vertrouwen in dat we comfortabel binnen het plafond zouden moeten blijven.”

Horner benadrukt dat er in 2022 minder budget gekropen is in de ontwikkeling.

“Voor 2022 was de hoeveelheid ontwikkeling die we deden, en vooral crashschade die we hadden, aanzienlijk minder,” aldus Horner.

“Dus, totdat je het certificaat van overeenstemming hebt, is niets 100 procent zeker. Maar ik zou zeer verbaasd zijn als we niet volledig binnen de limiet zouden blijven.”