Christian Horner “Het tijdschema in Las Vegas moet veranderen, iedereen is een beetje naar de kloten!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat er lessen moeten getrokken worden uit het raceweekend in Las Vegas en vooral het tijdschema moet het daarbij ontgelden.

De terugkeer van de Formule 1 naar Las Vegas verliep niet zonder slag of stoot, de openingsdag verliep catastrofaal met het incident waarbij Carlos Sainz in aanvaring kwam met een putdeksel maar zaterdagavond kregen de fans toch een spectaculaire race te zien. 

De aanvangstijden van de verschillende sessies zijn al extreem laat om te beginnen en het incident met het putdeksel zorgde ervoor dat de tweede oefensessie pas vrijdagochtend om 2u30 lokale tijd van start ging. De kwalificatie begon zaterdag om middernacht en de race ging zaterdagavond van start om 22u lokale tijd.

Christian Horner vindt dat het tijdschema van de race moet veranderen voor volgend seizoen om het leven van de teams en vooral hun personeel wat draagbaarder te maken.

“Eerst zullen er natuurlijk veel lessen te leren zijn”, zegt Horner. “Een van de dingen waar we naar moeten kijken is het tijdschema, want het is zwaar geweest voor het team en alle mannen en vrouwen achter de schermen.”

“Iedereen verlaat Vegas een beetje naar de kloten! Op de een of andere manier is het een zwaar weekend geweest voor iedereen achter de schermen en ik denk dat we moeten kijken hoe we dat in de toekomst kunnen verbeteren.”

“Ik denk dat je de race iets vroeger op de avond kunt laten plaatsvinden, omdat je nooit elk televisiepubliek helemaal tevreden kunt houden,” zei hij.

“Dit is een Amerikaanse race. Als je de race ’s avonds om 20.00 uur of iets dergelijks zou laten plaatsvinden, zou dat net iets comfortabeler zijn voor de mannen en vrouwen die achter de schermen werken.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023