Christian Horner: “Het zal op en neer gaan tussen Verstappen en Perez”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner ligt de focus van Red Bull momenteel op het verder uitdiepen van de kloof tussen Red Bull-duo Verstappen en Perez met de rest van het rijdersveld. Ondertussen zal het ‘op en neer gaan’ tussen de twee Red Bull-rijders.

“Momenteel gaat het tussen hen beide,” vertelde Christian Horner over de titelstrijd tot dusver dit seizoen. “Er is een klein verschil met de rest van het rijdersveld, maar er zijn nog 19 races en vijf sprintraces te gaan.”

“Er moet dan ook nog heel wat geracet worden en dat op erg verschillende circuits. Het kan dan ook op en neer gaan tussen hen beide. Betrouwbaarheid zal cruciaal zijn.”

“Waarop we ons momenteel meer focussen is het verkrijgen van een buffer tussen onze twee rijders en de rest van het rijdersveld.”

“Wanneer we terugkeren naar Europa dan ben ik er zeker van dat er heel wat grote updates zullen zijn. En met onze beperkingen op het vlak van ontwikkelen dit jaar ligt onze focus daarop, het proberen uitdiepen van een voorsprong op de rest.”

Tot dusver krijgen Verstappen en Perez de vrijheid om tegen elkaar te racen. Dat zal volgens de Red Bull-teambaas nog wel een tijdje het geval zijn.

“Ja, ze mogen tegen elkaar blijven strijden, tot het teambelang, wanneer je tegen een concurrent moet strijden, groter wordt dan het belang van de rijder. Maar momenteel zijn ze vrij om tegen elkaar te racen,” besluit Horner.