Christian Horner: “Ik was verrast uitspraken te lezen die ik zou gedaan hebben”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner geeft aan dat hij verrast was om uitspraken te lezen die hij zou gedaan hebben over de legaliteit van de nieuwe Mercedes F1-bolide. 

Het was de gerespecteerde Duitse journalist Michael Schmidt die vanochtend Red Bull-teambaas Christian Horner citeerde maar het team uit Milton Keynes ontkent dat haar teambaas  officiële uitspraken gedaan heeft over het al dan niet illegaal zijn van de Mercedes F1-bolide.

“Dit zijn geen bevestigingen voor de spiegels, maar twee vleugels. Er zijn ook verticale schotten op gebouwd. Die hebben niets met de spiegelbevestiging te maken,” aldus Horner volgens Schmidt. “Vanuit ons oogpunt is Mercedes een stap te ver gegaan. Dat strookt niet met de geest van het reglement. Voor ons zijn deze vleugels illegaal.”

Red Bull kwam even later naar buiten met een statement waarin stond dat Horner geen officieel interview gegeven heeft over de Mercedes F1-bolide en dat alle citaten van de Brit daarover dan ook niet correct zijn.

Horner zelf reageerde op de hetze bij Sky Sports-reporter Ted Kravitz. 

“Ik was wel wel verrast om de uitspraken te lezen die ik zou gedaan hebben. Eerlijk gezegd heb ik nog niet veel aandacht besteed aan de wagen van Mercedes.”

“Het is duidelijk een ander concept maar het is aan de specialisten op het vlak van de aerodynamica om dat te onderzoeken. Ik denk dat het buiten jouw of mijn technische kennis ligt om daar iets over te zeggen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner