Christian Horner: “Ik wou viool beginnen spelen toen ik Hamilton hoorde zeuren”

Lewis Hamilton hoeft niet te rekenen op sympathie van Red Bull-teambaas Christian Horner nadat de wereldkampioen in België aan het klagen was over het feit dat Ferrari een motorisch voordeel had ten opzichte van Mercedes.


Na de race in Spa-Francorchamps liet Hamilton zich ontvallen dat hij dacht dat Ferrari een truc had uitgehaald met haar motor. De Brit moest het afgelopen weekend immers het onderspit delven tijdens de GP van België tegen titel rivaal Sebastian Vettel. Later wou Hamilton wel benadrukken dat hij niet wou insinueren dat Ferrari iets illegaal zou doen met haar krachtbron.

Als er een team is dat al sinds het begin van het Hybride-tijdperk schreeuwt om meer vermogen is het Red Bull wel. Renault slaagt er niet in om Ferrari en Mercedes bij te benen en ondertussen staat het Franse merk weer met een eigen fabrieksteam aan de start waardoor Red Bull maar een gewone klant geworden is.

Daarom zoekt Red Bull volgend jaar haar heil bij Honda, waar het weer de status van fabrieksteam krijgt. Dit seizoen leveren de Japanners al motoren aan zusterteam Toro Rosso en vooral Pierre Gasly liet dit jaar al een paar mooie resultaten optekenen, zoals afgelopen weekend in Francorchamps waar vermogen een grote rol speelt.

Dat is ook Christian Horner niet ontgaan maar tegelijkertijd beseft hij ook dat er nog hard gewerkt moet worden.

“Zoals je wel kan zien moet Honda nog een extra stap zetten. Ferrari en Mercedes… toen ik Hamilton hoorde zeuren over Ferrari wou ik bijna viool beginnen te spelen om zijn klaagzang te begeleiden,” grapte Horner.

“Het verschil is nog aanzienlijk. Ik denk dat we dat gat kunnen dichtrijden, en Honda boekt vooruitgang want ze scoren regelmatig punten. Pierre heeft een heel hoge pet op van hen en je ziet dat ze vooruitgang boeken,” besluit Horner

De uitspraken van Hamilton zorgden voor enige beroering want met “trucs” worden in de autosport dikwijls dingen bedoeld die niet altijd het daglicht mogen zien maar de FIA liet weten ‘geamuseerd’ te zijn door die uitspraken. Charlie Whiting stelde dan ook voor dat Hamilton en Mercedes zich best op hun eigen team zouden concentreren in plaats van zich bezig te houden met Ferrari.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022