Christian Horner: “Max heeft weer het maximale uit de race gehaald”

Max Verstappen stond in Portimao voor de negende keer op het podium in 2020 en daar kan Red Bull-teambaas Christian Horner enkel maar opgetogen over zijn.


Na een mooie start van Verstappen dreigde het tijdens de eerste ronde van de GP van Portugal mis te lopen maar hij knokte zich al snel terug naar de derde plaats en gaf die niet meer af.

Teambaas Christian Horner stak de loftrompet af over zijn rijder en feliciteerde Lewis Hamilton met zijn tweeënnegentigste overwinning waarmee de Brit het record van Michael Schumacher breekt.

“Max haalde weer het maximale uit de race vandaag met zijn verdiende derde plaats,” aldus Horner volgens de officiële website van Max Verstappen.

“Het is zijn veertigste podium in de F1. Na een moeilijke start slaagde hij er tijdens de eerste ronden nog in om kort bij Lewis Hamilton te geraken maar we hadden het moeilijk om de zachte band aan de praat te krijgen terwijl de McLarens ze meteen lieten werken en iedereen passeerden.”

“Max had dan geluk dat hij geen schade overhield aan het incident met Sergio en zo kon hij het contact met de leiders behouden alvorens over te schakelen naar de medium compound, die vandaag de betere keuze bleek te zijn.”

“Gefeliciteerd voor Lewis met het breken van het record van de meeste race overwinningen en ook aan onze pitcrew die vandaag weer het wereldrecord hebben gebroken en alle drie de pitstops onder de 1.9 seconden af te werken. Dat is een hele prestatie,” besluit Horner.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print