Christian Horner: “Mercedes bevoordeelt overduidelijk Hamilton”

Mercedes mag dan wel beweren dat Hamilton en Bottas gelijk behandeld worden en gelijke kansen krijgen, Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat het overduidelijk is dat Mercedes alles op Hamilton inzet en hem bevoordeelt.


“Het is overduidelijk dat Mercedes een voorkeur voor Hamilton heeft,” aldus Christian Horner volgens ‘ESPN’. “Je ziet het met de strategie, het positioneren van de wagens enzovoort.”

“Waarom hebben ze Bottas in Spa bijvoorbeeld niet op een tweestopper gezet? Dat had hem de kans gegeven om de race te winnen.”

“Het probleem is dat alle focus op Hamilton ligt, alles wordt in het werk gesteld voor zijn zevende wereldtitel. De realiteit voor Bottas is dat hij geen kans maakt tenzij hij zich voor Lewis kwalificeert.”

En dat Lewis Hamilton bevoordeeld wordt dat mocht Bottas tijdens de GP van België andermaal ondervinden. Toen Bottas via de boordradio vroeg of hij de ‘push’, ofwel extra vermogen van de motor mocht aanspreken, om Hamilton aan te vallen kreeg hij een opmerkelijk antwoord.

“We zijn overeengekomen om die niet tegen elkaar te gebruiken,” luidde de boodschap, waarna Bottas antwoordde dat hij daar nooit van had gehoord.

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff blijft echter beweren dat “de rijders vrij zijn om tegen elkaar te racen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Hongarije: wk-stand

Door zijn derde plaats tijdens de GP van Hongarije grijpt Lewis Hamilton de leiding in het kampioenschap. Max Verstappen kijkt nu aan tegen een achterstand van zes punten

Lees verder »