Christian Horner niet in paniek: “Onze F1-bolide is niet plots een slechte wagen geworden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ondanks een nieuwe nederlaag in Monaco maken ze zich bij Red Bull Racing geen zorgen. Teambaas Christian Horner predikt rust en focus, dat zal ervoor zorgen dat Red Bull de komende races opnieuw beter zal presteren.

“De race in Monaco werd op zaterdag gewonnen en op dat vlak hadden we een minder goede dag,” blikt Christian Horner volgens de officiële F1-website terug op het raceweekend in Monaco. “Dat moeten we zien te begrijpen, we moeten begrijpen wat onze problemen zijn, vooral ook met de kerbstones.”

“We zagen in Singapore vorig jaar hetzelfde zwakke punt, dus dit was daar opnieuw een voorbeeld van. We weten dat het een aspect van de wagen is waaraan we moeten werken.”

“Het was een erg statische race, de top tien finishte op de positie dat ze aan de race begonnen, de rode vlag verprutste de race want iedereen ging proberen doorgaan tot het einde van de race. We moeten uit dit weekend enkele lessen trekken voor de toekomst.”

Ondanks het feit dat Red Bull vooral McLaren en Ferrari de voorbije races aanzienlijk zag naderen, en in Monaco dus opnieuw werd verloren, heerst er volgens Christian Horner geen paniek bij Red Bull. Horner verwacht dat de races in Spanje, Oostenrijk en Groot-Brittannië beter bij de RB20 zullen passen.

“Kijk, we beschouwen niets als vanzelfsprekend maar we verwachten dat die circuits bij onze wagen passen,” aldus Horner. “We hebben met onze wagen vijf races gewonnen en behaalden een tweede plaats in Miami, we wonnen ook twee sprintraces, dus het is niet dat we van een goede naar een slechte wagen zijn gegaan.”

“Het circuit in Monaco past gewoon niet bij de sterke punten van onze wagen, we moeten begrijpen wat onze zwakke punten zijn en zien hoe we ze aanpakken. Dat is volgens mij een continu proces en het is een wetmatigheid dat de vooruitgang die je boekt steeds kleiner wordt en uiteraard verandert je focus ook afhankelijk van wat je zwakke punten zijn.”

“De wagen van RB heeft de ophanging die wij vorig jaar gebruikten en lijkt onze problemen niet te hebben dus we moeten zien te begrijpen of het komt door iets dat we geïntroduceerd hebben op onze wagen.”