Christian Horner onthult het pk-verschil tussen de motoren van Mercedes en Renault

Christian Horner, de teambaas van Red Bull, heeft het pk-verschil tussen de Renault-motor en de motor van Mercedes onthult.

Het is duidelijk dat de Mercedes-motor momenteel nog steeds de krachtigste motor is. Ferrari, Renault en Honda mogen dan wel vooruitgang geboekt hebben, de evenknie van Mercedes zijn ze zeker en vast nog niet.

Vooral de vooruitgang van Renault is opmerkelijk te noemen. In vergelijking met vorig jaar heeft de Franse constructeur heel wat vooruitgang geboekt. Toch is er in vergelijking met Mercedes nog een groot verschil. Hoe groot dat verschil is, daar hadden we tot voor kort het raden naar maar Red Bull-teambaas Christian heeft een tipje van de sluier gelicht.

“Ik vind dat Renault een mooie vooruitgang heeft geboekt. We weten wat er nog in de pijplijn zit en ik denk dan ook dat er zeker en vast nog meer op komst is. Alles draait ook rond het samenwerken van het chassis en de motor,” aldus Horner. “Ik denk dat we nu zo’n 35 kilowatt achter liggen, dat is wat Renault ons vertelt. We weten wel welke plannen ze hebben om de kloof te dichten.”

35 kilowatt achterstand, dat komt neer op ongeveer 47 pk. Cruciale vraag blijft uiteraard wanneer Renault denkt de kloof met Mercedes te zullen dichten. In Hongarije raakte immers bekend dat Renault voor dit seizoen geen grote updates meer plant.

Uiteraard zal ook Mercedes niet stilzitten, wat doet vermoeden dat Renault ten vroegste volgend jaar de kloof met Mercedes zal kunnen dichten.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}