Christian Horner: “Pierre Gasly moet meer punten beginnen scoren”

Red Bull-teambaas Christian Horner is van mening dat Pierre Gasly tijdens de tweede helft van het F1-seizoen op meer regelmatige basis punten moet behalen.


Max Verstappen behaalde afgelopen weekend tijdens de GP van Duitsland zijn tweede overwinning van het seizoen. De Nederlander verstevigde daarmee zijn derde plaats in het kampioenschap en bracht zijn puntentotaal zo op 162 punten.

Daarmee behaalde Verstappen tot dusver dit seizoen bijna drie keer zoveel punten als teamgenoot Pierre Gasly. De Fransman komt steeds nadrukkelijker onder druk te staan, zeker nu de Fransman op de Hockenheimring door een crash opnieuw geen punten wist te behalen.

“Indien we dubbele puntenfinishes kunnen behalen dan kunnen we de kloof verkleinen en dat is dan ook ons doel voor de tweede seizoenshelft,” aldus Horner. “Het gaat echter op en neer.”

Op de Hockenheimring had Red Bull een unieke gelegenheid om de kloof met Ferrari en Mercedes ernstig te verkleinen. In tegenstelling tot daarvan kon Red Bull slechts een handvol punten inlopen.

“Gasly kende een sterke kwalificatie. Hij had vervolgens een moeilijke pitstop waarbij er een probleem was met de wielmoer rechts achteraan. Vervolgens moesten ze hem tegenhouden omdat er een ganse rij wagens in de pitlane reed.”

‘Hij herstelde zich vervolgens zeer goed. Tijdens de laatst herstart passeerde hij Vettel maar hij ging vervolgens drie keer breed in de eerste bocht. Dat is de oorzaak waarom hij door de andere wagens. gepasseerd werd.”

“Vervolgens was er het racen met Albon, ze hebben elkaar bestolen.”

Horner betreurt echter vooral dat het Red Bull F1 team niet optimaal profiteerde van de vele punten die Ferrari en Mercedes lieten liggen.

“Het was frustrerend want dit was een uitstekende gelegenheid om veel punten te behalen en de kloof met Ferrari serieus te verkleinen. In de plaats van zo’n twintig punten behaalde we er slechts zeven of acht.”
a:0:{}
Red Bull-teambaas Christian Horner was onder de indruk van de prestatie van Max Verstappen in Hongarije maar ook van de manier waarop de jonge Nederlander omging met zijn nederlaag.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022