Christian Horner: “Red Bull-racezitje is Daniel Ricciardo zijn doel voor 2025”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner maakte Daniel Ricciardo tijdens zijn test in de Red Bull F1-bolide zo’n goede indruk dat de beslissing om Nyck de Vries door hem te vervangen zeer snel genomen was. Daarnaast heeft Ricciardo volgens Horner ongetwijfeld zijn zinnen gezet op een Red Bull-racezitje in 2025.

“Momenteel hebben we slechts iets vastgelegd tot eind dit seizoen, verder dan dat is er nog niet nagedacht en zijn er ook geen verwachtingen,” vertelt Christian Horner tijdens de ‘F1 Nation podcast’. “We hebben hem tot eind dit jaar uitgeleend aan AlphaTauri.”

“Onze rijders zijn volgend jaar uiteraard Max en Checo maar het is altijd leuk om talent als reserve te hebben. Daniel richt zijn pijlen op AlphaTauri en hij wil ongetwijfeld kans maken en een gooi doen naar een racezitje bij Red Bull in 2025.”

“Dat is zijn doel en objectief door naar AlphaTauri te gaan, ik denk dat hij daarin zijn beste kans ziet om kans te maken in 2025.”

Daniel Ricciardo keek al maandenlang langs de zijlijn toe maar de Australiër greep een testkans met de Red Bull F1-bolide met beide handen. Tijdens die test maakte hij een bijzonder goede indruk op Christian Horner en de rest van het Red Bull-team, in die mate zelfs dat beslist werd dat hij Nyck de Vries bij AlphaTauri mocht vervangen.

“Waarvan ik het meest onder de indruk was, en ik ging naar de test kijken, was dat hij zich binnen de drie à vier ronden binnen een seconde bevind van wat onze rijders wisten te presteren. Daarbij in het achterhoofd houden dat hij nooit met deze wagen had gereden en ook zeven maanden niet in een F1-bolide had gereden.”

“Met deze eerste run zag je meteen ook zijn vertrouwen groeien. Zijn eerste vliegende ronde was waarschijnlijk nog maar zijn zevende ronde en hij zou daarmee vooraan op de startgrid gestaan hebben. Dat was enorm indrukwekkend.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner