Christian Horner: “Sergio Perez diende zijn criticasters van antwoord in Hongarije”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner heeft Sergio Perez afgelopen raceweekend op de Hungaroring getoond waartoe hij in staat is. Met een sterke inhaalrace diende de Mexicaan volgens Horner zijn criticasters van repliek maar tegelijkertijd vindt hij ook dat Perez beter moet kwlaificeren.

Na vijf kwalificaties op rij waarin Sergio Perez er niet in slaagde om Q3 te bereiken was de kwalificatie voor de GP van Hongarije beter voor Perez. ‘Beter’, want echt competitief tijdens de kwalificatie was de Mexicaan nog niet. Perez kwalificeerde zich immers slechts op de negende plaats, meer dan een halve seconde trager dan teamgenoot Max Verstappen.

Christian Horner bespeurde tijdens het raceweekend in Hongarije alvast beterschap bij Perez maar beseft dat het nog een stuk beter zal moeten.

“Hij stond zijn mannetje tijdens de race, hij beschikte over een geweldige snelheid, hij deed mooie manoeuvres op Fernando Alonso, Carlos Sainz, Oscar Piastri en George Russell. Hij racete op fenomenale wijze,” aldus Horner.

“Om op het podium te geraken, hij was tegen het einde van de race Lando Norris zelfs aan het opjagen. Het was dan ook een wel verdiend podium voor hem, ik ben echt zeer trots op de performance die hij toonde.”

Volgens Horner heeft Perez op de best mogelijke manier gereageerd op de kritiek die hij kreeg.

“Het probleem is dat de media erg snel iets uitvergroten en je gaat in deze sport zeer snel van hero naar zero. Hij is niet immuun daarvoor. Ik denk dat hij op de best mogelijke manier heeft gereageerd en antwoordde op het circuit, hij presteerde ongelooflijk goed,” aldus Horner.

“In de Formule 1 is de druk enorm hoog, dat weet hij. Hij zit lang genoeg in de Formule 1 om te beseffen welke druk er in de F1 is en bij Red Bull wordt dat dan nog vaak uitvergroot. Hij heeft op de meest gepaste manier gereageerd en ik denk dat hij blij was met hoe hij gereden heeft tijdens de race.”

Nu is het volgens Horner een kwestie van de prestatie tijdens de kwalificatie te verbeteren.

“Hij moet beter presteren op zaterdag, dat mist hij nu wat,” vertelt Horner. “Eenmaal hij dat voor elkaar krijg, hij bevond zich in Q3 in Hongarije, dan zal hij daardoor opnieuw meer vertrouwen krijgen.”

“Van zodra hij zich binnen de eerste startrijen kwalificeert doet hij opnieuw helemaal mee.”