Christian Horner: “Sergio Perez heeft de moeilijkste job van allemaal”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zou iedere F1-piloot het als teamgenoot van Max Verstappen erg moeilijk hebben. Sergio Perez heeft volgens Horner dan ook één van de moeilijkste jobs in de Formule 1.

“Gezien het aantal gevestigde waarden als teamgenoot die hij heeft gehad, is het waarschijnlijk de moeilijkste job in de pitlane,” aldus Horner. “Max presteert op zo’n enorm hoog niveau en hij is meedogenloos. Ook het mentaal aspect valt niet te onderschatten. Iedere keer wanneer je wat data van hem ziet denk je: ‘Wow, hoe heeft hij dat gedaan?'”.

Je hebt een sterk karakter nodig om daarmee om te kunnen gaan, zeker met het vormpeil dat hij de voorbije drie of vier jaar heeft gehad. Hij presteert op zo’n ongelooflijk hoog niveau dat het voor eender welke rijder moeilijk is.”

“Eender welke sportman, je mentale sterkte speelt steeds een zeer belangrijke rol.”

“Ik denk dat een sleutelmoment dit jaar waarschijnlijk Miami was. Checo had toen een ‘open doel’ als kans. Hij had twee races in Azerbeidzjan en in Saoedi-Arabië gewonnen, je kon zien dat hij erg veel zelfvertrouwen had.”

“Max won de race terwijl hij tijdens de kwalificatie door een rode vlag werd verschalkt en naar achter op de grid moest vertrekken. Ik denk dat het mentaal gezien erg hard aankwam bij Checo.”

“Daar bovenop kwam nog eens Monaco (waar Perez tijdens de kwalificatie crashte) en dat zorgde ervoor dat het voor Perez nog erger werd.”