Christian Horner steunt Verstappen in kwalificatie-discussie met Ricciardo

Volgens Christian Horner valt er weinig te discussiëren over wie als eerste of als tweede aan de kwalificatie begint. Horner meent dat daarover duidelijke afspraken binnen het team bestaan.

“We hebben een erg simpele policy die de voorbije zeven jaar werd toegepast: we wisselen ieder weekend af wie er als eerste uit de garage rijdt,” vertelde Christian Horner tegenover ‘Sky’. “Het is de enige manier om het op ieder circuit fair te houden.”

“Dit weekend was het Daniel zijn beurt om voor Max uit de garage te rijden. Hij moet duidelijk het gevoel gehad hebben dat Max daarvan profiteerde. Dat is de reden waarom hij wat inhield.”

Opvallend daarbij was dat zijn raceingenieur aan Ricciardo de opdracht gaf om snelheid te maken en erin te vliegen voor de volgende ronde. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is het bovendien voor beide rijders duidelijk wat de afspraken zijn.

“De rijders weten duidelijk dat het ieder weekend wisselt. Vorig weekend reed Max als eerste naar buiten, Daniel zou dat dan dit weekend gedaan hebben en volgend weekend zou het opnieuw omgekeerd geweest zijn.”

“Zelfs tijdens de debriefing is er ieder weekend een afspraak die bepaalt wie als eerste aan het woord komt, dit om alles zo fair mogelijk te houden.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022