Christian Horner: “Titelstrijd van Red Bull met Ferrari en McLaren is een marathon en geen sprint”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner incasseerde zijn team in Monaco inderdaad een serieuze opdoffer maar mogen er geen overhaaste conclusies getrokken worden. De titelstrijd in het F1-kampioenschap is volgens Horner dan ook eerder een marathon dan een sprint.

De concurrentie deed in Monaco een erg goede zaak in de strijd om het kampioenschap. Beide Ferrari’s en beide McLarens finishten voor Max Verstappen en Sergio Perez bleef achter met een nulscore. Zo’n raceweekeend hakt er stevig in wanneer je naar de tussenstand van het kampioenschap kijkt.

Charles Leclerc naderde in het rijderskampioenschap tot op 31 punten terwijl Red Bull bij de constructeurs haar voorsprong aanzien lijk zag slinken tot nog slechts 24 punten op Ferrari. Sommige fans en F1-experts zien de titelstrijd nu volledig terug opleven maar is dat ook het geval? Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zullen de komende races duidelijkheid scheppen.

“McLaren heeft een grote stap vooruit gezet, Ferrari haar stap vooruit was veel subtieler,” vertelde Horner na afloop van de GP van Monaco. “Laat ons zien wat de komende twee of drie races brengen, nu komen we tot de kern van het kampioenschap. Laat ons zien wat Montreal, Barcelona, Oostenrijk en Silverstone, de volgende circuits opleveren.”

“Het is een marathon, niet een sprint. We hadden verwacht dat dit een moeilijk weekend voor ons zou worden. De kwalificatie was moeilijk op zaterdag, wat dan weer je raceresultaat hier op zondag bepaalt.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print