Christian Horner twijfelt of Red Bull het succes van 2023 kan herhalen: “Maar we zijn op zoek naar perfectie, we willen verbeteren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner twijfelt of zijn team in 2024 dezelfde mate van succes zal hebben als in 2023.

Afgelopen seizoen was er geen kruid opgewassen tegen Red Bull, ze wonnen maar liefst 21 van de 22 races en scoorden 860 punten. Geen van de concurrenten slaagde erin om Red Bull echt het vuur aan de schenen te leggen.

Christian Horner is niet zeker of Red Bull komend seizoen in de jacht om hun beide titels te verlengen terug zo dominant zal zijn als in 2023.

“Niemand van ons had zich ooit dit soort seizoen kunnen voorstellen, 21 van de 22 races winnen, vijf van de zes Sprints en beide titels verdedigen,” verklaarde Horner tijdens het FIA-prijzengala in Baku.

“Dat we onderweg zoveel records hebben gebroken, waarvan sommige al sinds 1988 bestaan, geeft aan dat elk aspect van het team op een fenomenaal niveau heeft gefunctioneerd.”

“Het is niet alleen het ontwerp en de werking van de auto, het is de productie, het zijn de ondersteunende functies, het is elke afdeling, met alle verschillende uitdagingen van de verschillende soorten circuits, de omstandigheden die we het afgelopen jaar hebben gehad, en de betrouwbaarheid, waarbij Honda ons een geweldig product heeft gegeven.

“Al die aspecten zijn samengekomen en het is de meest bevredigende teamprestatie geweest waarvan ik betwijfel of we die nog een keer kunnen neerzetten, statistisch gezien wat we dit jaar hebben gedaan.”

“Het team heeft zich ontwikkeld en we zijn altijd op zoek naar perfectie en altijd op zoek naar verbetering, dus er zijn veel dingen die we kunnen verbeteren.”