Christian Horner: “Verstappen was een klasse apart”

De teambaas van Red Bull, Christian Horner, is overgelukkig met de tweede zege van het seizoen van zijn team in 2019. “Het was ongelooflijk,” aldus de Brit. “Het zijn dit soort races waarin Max boven zichzelf uitstijgt.”


In een GP van Duitsland die bijwijlen meer weg had van een actiefilm heette de hoofdrolspeler Max Verstappen. De Nederlander was niet foutloos maar tijdens de beslissende momenten toonde hij meer kunde dan geluk en dat resulteerde in een zevende zege in zijn carrière.

Christian Horner was in de wolken met de zege van Verstappen. “Het was ongelooflijk. Van de vijf stops was er maar eentje fout, na die stop dachten we dat Max tot het einde zou kunnen doorgaan maar dat was niet zo.”

“De herstarten van Max waren ongelooflijk goed. Door het verloop van de race behielden we de kans om nog een vers setje banden te monteren en daardoor kreeg Max de kans om zijn voorsprong verder uit te bouwen. Met verse slicks reed hij van alles en iedereen weg.”

“We hebben in deze moeilijk race geprobeerd om hem steeds van de best mogelijke banden te voorzien. Maar dat was lastig want er gebeurden verschillende dingen op verschillende plaatsen van het circuit.”

“Dit was echt een van die races waarin Max boven zichzelf uitstijgt,” gaat Horner verder. “Ik zag vandaag een Verstappen die alles onder controle had nadat hij de leiding had overgenomen. Toen hij vrije baan had was hij een klasse apart.”

Op papier moet de GP van Hongarije van volgende week de Red Bull goed liggen maar Horner houdt zich op de vlakte.

“We hebben nu twee races gewonnen. Bij andere kansen hebben we het een beetje verprutst. Ondertussen hebben we een goede raceauto en het zou natuurlijk mooi zijn om met een mooi resultaat de zomerpauze in te gaan,” aldus Horner.

“We waren ook op een droge baan snel en als ik zie welke belangrijke rol de banden spelen is het bijna onmogelijk om voor een bepaald weekend een voorspelling te maken,” besluit Horner.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022