Christian Horner wil duidelijkheid over gridposities na opmerkelijke actie van Sebastian Vettel

Sebastian Vettel parkeerde zijn Ferrari duidelijk niet tussen de lijnen en zijn ex-teambaas Christian Horner stelt zich daar vragen bij. Hij vraagt duidelijkheid in de reglementering hieromtrent.

Vettel parkeerde zijn auto uiterst links en overschreed de verticale lijnen op de grid, in de hoop van oliesporen en natte plekken te vermijden in de eerste bocht en dat was niet echt naar de zin van de Red Bull-teambaas.

Deze discussie is niet nieuw en het valt niet te verwonderen dat Horner dit weer oprakelt want tijdens de Grote Prijs van De Verenigde Staten van vorig jaar was Red Bull het lijdend voorwerp ervan toen Ricciardo zijn RB12 op een gelijkaardige manier parkeerde.

Toen was het drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton die de kat de bel aanbond en vond dat de reglementen verduidelijkt moesten worden zodat de rijders tenminste zouden weten wat mag en wat niet mag.

“Ik denk dat dit al stof voor discussie geweest is,” vertelt Horner. “Het was duidelijk wat hij probeerde te doen en het zou fijn zijn moest er wat duidelijkheid komen of een rijder moet starten in zijn grid box of niet.”

“Is het een lijn of moeten we het aanzien als een veld? Ik herinner me dat er hierover nog een discussie is geweest, maar hij haalde er toch geen voordeel uit,” wou de Engelsman er nog over kwijt. “Het zou gewoon leuk zijn moest er wat duidelijkheid over bestaan.”

De wedstrijdleiding onderzocht het incident en heeft beslist dat er niets aan de hand was.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print