Christian Horner: “Zak Brown en Toto Wolff willen Red Bull destabiliseren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Christian Horner ligt al een tijdje onder vuur binnen zijn eigen team maar de Brit wil van geen wijken weten, ook niet nadat bekend werd dat Adrian Newey volgend jaar het team zal verlaten. 

De teambaas denkt dat de onrust bij zijn team van externe factoren komt, namelijk dat er bepaalde teams zijn die Red Bull willen destabiliseren. Hij noemt daarbij ook man en paard en stelt dat het vooral uit de hoek komt van McLaren en Mercedes.

“Ik denk dat we weten dat er twee kandidaten zijn, ze praten veel. En kijk, ik ben niet van plan om Zak daarvoor op de kast te jagen, maar ik zou me meer richten op Toto en zijn eigen problemen die hij heeft,” aldus Horner.

Hij laat weten dat hij zich niet stoort aan het feit dat Brown vertelde dat er meer en meer personeel van Red Bull komt solliciteren bij McLaren.

“Natuurlijk zal er altijd beweging zijn tussen teams, ik weet niet hoeveel mensen we dit jaar van McLaren hebben overgenomen of hoeveel mensen van VCARB we in dienst zijn genomen bij Mercedes, we hebben 220 mensen meegenomen. 220 mensen bij Red Bull, dus als we het hebben over het verliezen van mensen, zou ik me meer zorgen maken over de 220 dan over misschien één of twee mensen.”

Het voorbije weekend werd ook duidelijk dat sportief directeur Jonathan Wheatley open staat voor een rol als teambaas bij een ander team.

“Er gaan geruchten over iedereen, dus contracten tussen individuen en hun voorwaarden zijn niet iets waar we met het publiek over praten,” zei Horner.