Circuit GP van Thailand krijgt goedkeuring

In 2015 staat de allereerste GP van Thailand gepland, zopas raakte het circuit bekend waarop de F1-piloten zullen rijden.

Thailand wordt het zoveelste ‘groeiland’ waar Bernie Ecclestone met zijn F1-circus zal neerstrijken. Er was echter nog maar weinig bekend over het circuit waarop in Bangkok zou gereden worden.

Maar Kanokphand Chulakasem van de Sports Authority of Thailand heeft nu bekendgemaakt hoe het circuit eruit zal gaan zien. Het circuit zal bijna zes kilometer lang zijn, 5,995 kilometer om precies te zijn. De rijders zullen langs heel wat bezienswaardigheden in Bangkok passeren.

De start-finish komt aan de werf van de Koninklijke Thaise Marine. Ook het Koninklijk Paleis, de Wat Arun-tempel en het Victory Monument liggen langs het circuit. Het circuit is ook zo ingepland dat slechts een beperkt aantal inwoners van de stad hinder zullen ondervinden van de organisatie van de race. Tegelijkertijd komen er dus wel heel wat bezienswaardigheden in beeld.

Vooral Red Bull zou een grote voorstander geweest zijn van een F1-race in Thailand. Red Bull kent immers zijn oorsprong in Thailand, waar het ontstond onder de naam Krating daeng. Red Bull gaf ook al eens een F1-demo in Bangkok.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print