Circuit Spa-Francorchamps stelt spectaculaire renovatie van 80 miljoen euro voor

Het circuit van Spa-Francorchamps heeft vrijdag een renovatie voorgesteld ter waarde van 80 miljoen euro die onder meer de bouw van nieuwe tribunes inhoudt.


Vorig jaar werd bekendgemaakt dat de vierentwintig uren voor motoren vanaf 2022 weer in Spa zal neerstrijken met als doel ook de MotoGP weer naar de Ardennen te halen. Daarvoor zijn er echter een aantal aanpassingen nodig aan het circuit en vrijdag stelde Circuit Spa-Francorchamps een ambitieus renovatieplan voor ter waarde van 80 miljoen euro.

Het plan wordt berekend op een termijn van ongeveer tien jaar en zal zowel voor de baan zijn als voor de faciliteiten en voor de toeschouwers. Zo zullen er bijvoorbeeld voor de motoren terug grindbakken komen in de bochten, La Source, Raidillon, Blanchimont, Les Combes en Stavelot. De uitloopstroken in een aantal bochten zullen ook een stuk groter worden.

Wat betreft de faciliteiten voor de toeschouwers betreft zal er alvast een nieuwe tribune komen aan de legendarische Raidillon. In totaal zullen er in totaal dertienduizend nieuwe zitplaatsen komen en daarmee verdubbelt Spa-Francorchamps haar capaciteit wat betreft zitplaatsen.

“Met deze investeringen in de komende 10 jaar laten we zien dat dromen werkelijkheid kunnen worden”, zei Nathalie Maillet, CEO van Spa-Francorchamps. “Met de komst van dit prestigieuze endurance-evenement bereiken we het eerste doel van onze ‘Project Moto’.”

“Deze aankondiging is nog belangrijker in deze moeilijke periode van evenementen achter gesloten deuren tijdens de COVID-19 pandemie.”

“Racen zit in het DNA van Spa-Francorchamps, maar het is niet hetzelfde zonder de fans. Maar dit project omvat ook verbeteringen voor de toeschouwers.”

Hieronder alvast een voorsmaakje van de plannen:

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed