Circuit Zandvoort: “De F1 is aan zet voor toekomst ‘Dutch GP’ na 2025”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het voorbije weekend werd er op het circuit van Zandvoort opnieuw een stevig feestje gebouwd maar de toekomst van het circuit op de F1-kalender blijft onzeker. Het huidige contract om op de F1-kalender te staan loopt in 2025 af en volgens directeur Robert van Overdijk is de Formule 1 aan zet.

Nog minstens twee jaar staat de ‘Dutch GP’ op de F1-kalender maar wat er vanaf 2026 zal gebeuren, daar hebben ze ook bij het circuit van Zandvoort nog het raden naar.

“We hebben nog minimaal twee edities te gaan,” vertelt Van Overdijk in gesprek met ‘NU.nl’. “Natuurlijk gaan we het gesprek met FOM aan over de periode daarna. Maar wij gaan er niet over. Uiteindelijk gaat Formula 1 erover hoeveel races zij graag in Europa blijven zien. Dus zij zijn aan zet.”

“We staan er goed op door de succesvolle edities die we hebben gehad en we hebben een wereldster als Max. Dus natuurlijk gaan wij daar gesprekken over voeren, maar er is nog niks in beton gegoten,” aldus Van Overdijk.

De Formule 1 zou graag heel wat Europese race zien rouleren maar in Zandvoort willen ze liever ieder jaar op de F1-kalender staan. F1-baas Stefano Domenicali zou echter positief zijn over de ‘Dutch GP’ maar dat betekent nog niet dat Zandvoort zeker is van haar plaats op de kalender.

“Hij heeft herhaaldelijk gezegd dat hij ons absoluut niet kwijt wil,” vertelt sportief directeur Jan Lammers. “Dat zijn dingen die je makkelijk kunt zeggen, maar wij moeten het doen zonder overheidssteun. Het valt nog te bezien of onze vaste kosten, die wij het hele jaar hebben, het rechtvaardigen om afwisselend om het jaar een race te hebben. Dus wij gaan er bij FOM sterk op aandringen dat we toch echt wel ieder jaar die race nodig hebben om het te kunnen blijven verantwoorden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner