Claire Williams verbaasd over de geruchten rond Kubica

De geruchten dat Robert Kubica het seizoen niet zal volmaken bij Williams blijven hardnekkig de kop opsteken in de paddock. Claire Williams is verbaasd en ontkent dat Kubica vervangen zal worden.


Sinds het begin van de zomer gonst het al van de geruchten dat Robert Kubica nog voor het einde van het seizoen zal vervangen worden. De aanleiding van die geruchten ligt voor de hand, de Pool wordt al sinds het begin zoek gereden door George Russel en het team heeft met Nicholas Latifi een jonge derde rijder die bovendien ook nog eens kapitaalkrachtig is.

“We hadden een rijder nodig met de technische kennis van Robert,” aldus Claire Williams. “Iedereen weet dat het geen makkelijk seizoen is voor hem. Maar noch hij, noch George hebben hun talent kunnen laten zien met deze auto.”

In de Poolse media verschenen al berichten dat Williams Kubica niet van hetzelfde materiaal voorziet dan Russel en dat Mercedes liever Ocon in de auto van de Pool zou zien zitten. Kubica heeft echter een contract met Williams waar ook een sponsordeal met Poolse bedrijven aan vast hangt.

Tijdens de GP van Groot-Brittannië sprong Claire Williams al in de bres voor Kubica en liet ze weten dat het frustrerend was dat er zulke geruchten de ronde doen.

“Ik vind al die speculaties frustrerend en vermoeiend,” aldus Williams. “We moeten eerlijk zijn, iemand die niet bij Williams werkt kan niet weten hoe het er hier aan toe gaat.”

“De relatie met Robert is nog steeds even sterk. Hij heeft zijn mouwen opgestroopt en weet precies wat hij moet doen. Wij doen al het mogelijke om hem van een betere auto te voorzien en we hebben geen enkele reden om aan Robert te twijfelen.”

“We zijn net zo verbaasd als Robert dat we niet competitief zijn als we gehoopt hadden. Toch bestaan er geen plannen om hem te vervangen door een andere rijder voor het einde van het seizoen.”

Het gerucht dat George Russel bevoordeeld zou worden en ander materiaal ter beschikking heeft dan Kubica doet Williams af als nonsens.

“Dat is te gek voor woorden. Er is geen verschil tussen de auto’s van George en die van Robert. We hebben de middelen niet om twee verschillende auto’s te bouwen, die speculaties zijn helemaal van de pot gerukt. Integendeel, we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat George en Robert hetzelfde materiaal hebben want daar hebben we zelf ook belang bij,” besluit Williams.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022