Colton Herta: “FIA wil andere teams niet tegen de schenen schoppen om een rijder te accepteren”

IndyCar
IndyCar

Colton Herta denkt dat de FIA hem geen uitzondering geeft voor een superlicentie om de andere teams niet tegen de schenen te schoppen.

Even leek het erop dat Colton Herta volgend jaar bij AlphaTauri aan de slag zou gaan maar het feit dat hij geen punten genoeg heeft op zijn superlicentie heeft daar een stokje voor gestoken. Red Bull heeft geprobeerd om een uitzondering te vragen voor Herta, gezien zijn staat van dienst in de IndyCar, maar de FIA bleek onwrikbaar.

“Uiteindelijk is het de beslissing van de FIA,” aldus Herta tegenover ‘Motorsport.com.’ “Ze luisteren veel naar de teams maar als het over de superlicentie gaat is het de beslissing van de FIA.”

“Ze willen gewoon de andere teams en constructeurs niet tegen de schenen schoppen om een rijder te accepteren. Het is een grote puzzel met veel bewegende stukken.”

Er heerst bij Herta wel het gevoel van ontgoocheling maar hij zou graag willen zien dat IndyCar wat meer gewicht in de schaal krijgt als het gaat over te verdienen punten voor de superlicentie.

“Ik kan de FIA begrijpen maar ik vind gewoon dat IndyCar ondervertegenwoordigd is in de puntenstructuur van de superlicentie,” gaat Herta verder. “Maar vanuit hun standpunt, met de huidige puntenstructuur, begrijp ik de beslissing. Ik wil trouwens ook niet als een uitzondering komen.”

Maar Herta geeft niet op en denkt dat zijn relatie met Andretti Autosport er misschien in de toekomst wel kan voor zorgen dat hij zijn kans krijgt in de F1.

“Ik denk dat Michael bereid is om mij in de F1 te zetten, er zit wel wat rek in dat aanbod”, aldus Herta. “Ik zou het begrijpen als hij me tegen de tijd dat ik 26 ben niet meer in een F1-bolisz wil zetten.

“Maar ik denk dat er een belofte is van deze hele Nyck de Vries deal, toch? Hij is 27, hij wordt 28 bij de start van volgend seizoen, en het lijkt erop dat wat hij deed in Monza een aantal gesprekken over een zitje voor hem op gang heeft gebracht.”

“Zo zie je maar, als je de kans krijgt, moet je die maximaal benutten en dat deed hij, dus eerlijk is eerlijk.”

“In de komende jaren zijn er misschien mogelijkheden voor Andretti om een team te kopen,” voegde hij eraan toe.

“Iemand wil misschien verkopen. Als er een andere motorfabrikant komt en een teameigenaar heeft een kans om te verkopen, dan kijken ze er misschien heel anders tegenaan.”