“Communicatie moet beter”

Fernando Alonso verklaarde na afloop van de kwalificaties dat te trage communicatie aan de basis lag van het Ferrari-fiasco tijdens de kwalificaties in Silverstone.
image
Zowel Fernando Alonso als Kimi Raikkonen mochten na het eerste gedeelte van de kwalificaties al gaan douchen. De Ferrari-rijders kwalificeerden zich respectievelijk als 19de en als 20ste. Volgens Alonso ligt dat aan te trage communicatie binnen het team.

“Grotere teams hebben langer tijd nodig om een beslissing te nemen. We moeten dus veel sneller handelen in de toekomst. De kleinere teams die altijd achteraan staan proberen op dat moment de droogweerbanden. Als ze het verknoeien verandert er niets, maar als ze goed gokken staan ze op P4.” verklaarde Alonso over de werkwijze bij onder andere Ferrari.

De Spanjaard sluit de mogelijkheid op een goed resultaat echter niet uit. Een scenario met wisselende weersomstandigheden, zoals tijdens de kwalificaties, zou ideaal zijn volgens Alonso.

“Een race met meerdere pitstops om te wisselen tussen droogweerbanden en regenbanden kan in ons voordeel zijn, omdat je in één klap 30 seconden kan winnen, indien je op de juiste banden staat. Vanop de negentiende plaats heb je toch niets te verliezen, dus we zien wel hoe de race verloopt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print