Conclusie FIA-onderzoek: “Bianchi vertraagde niet voldoende”

De FIA heeft zich in een rapport officieel uitgesproken over de crash van Jules Bianchi tijdens de GP van Japan.

Bianchi crashte toen zwaar onder een kraanwagen die de gecrashte Adrian Sutil aan het wegtakelen was. De Fransman werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis en verbleef lange tijd in een kunstmatige coma. Ondertussen ontwaakte Bianchi hier wel uit en werd hij overgebracht vanuit het ziekenhuis in Japan naar Frankrijk.

De FIA stelde een grondig onderzoek in naar de oorzaak van de crash en komt nu met haar rapport. Daarin maakt de FIA melding van het feit dat Bianchi niet voldoende vertraagde in de sector waar een gele vlag was omdat Sutil weggetakeld werd.

“Bianchi vertraagde niet voldoende om te vermijden dat hij de controle over zijn wagen niet zou verliezen op hetzelfde punt van het circuit als waar Sutil gecrasht was,” luidt het in het rapport van de FIA.

Volgens hetzelfde rapport crashte Jules Bianchi tegen een snelheid van 126 km/u tegen de 6 500 kilogram zware kraanwagen. De gebruikte banden van Pirelli vormden geen aanleiding voor de crash.

De FIA deelde tegelijkertijd mee dat er diverse maatregelen zullen genomen worden voor de toekomst. Er zullen nieuwe regels opgelegd worden voor sectoren waar een gele vlag geldt, er komt een virtuele safety car en de drainage van de circuits zal verbeterd worden. Ook zal het aanvangsuur van een race verschoven worden indien er hevige regen wordt voorspeld.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022