“Contract Kevin Magnussen bij McLaren wordt niet verlengd”: Stoffel Vandoorne reserverijder?

Volgens Autosport wordt het contract van Kevin Magnussen bij McLaren-Honda niet verlengd. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne zou mogelijk Magnussen opvolgen als reserverijder bij het F1-team van McLaren-Honda.

Kevin Magnussen is momenteel reserverijder bij McLaren. De Deen was samen met onze landgenoot Stoffel Vandoorne een belangrijke kandidaat om Jenson Button eventueel op te volgen indien de Brit afscheid zou nemen van de Formule 1. Button blijft echter nog een seizoen voor McLaren-Honda rijden waardoor er dus geen racezitje vrijkomt bij McLaren-Honda.

Een tijdje geleden liet racedirecteur Eric Boullier reeds verstaan dat McLaren Magnussen niets in de weg zou leggen indien hij ergens anders een racezitje in de Formule 1 zou kunnen bemachtigen.

Volgens Autosport is de kans groot dat Magnussen een racezitje weet te bemachtigen bij het Lotus F1 team, dat overgenomen wordt door Renault. Eerder was Magnussen reeds een kanshebber voor het racezitje bij het Haas F1 team. Daar werd Romain Grosjean bevestigd als eerste rijder en ziet het er naar uit dat Esteban Gutierrez daar het tweede racezitje in de wacht zal slepen. Magnussen zou echter ook in de running zijn voor een racezitje bij het Manor F1 team, dat vanaf volgend jaar met motoren van Mercedes zal rijden.

Tegelijkertijd zou volgens Autosport onze landgenoot Stoffel Vandoorne promoveren naar reserverijder bij McLaren-Honda. In die rol zou Vandoorne dan een jaar kunnen rijpen en voorbereid worden op een racezitje bij McLaren-Honda in 2017, wanneer Jenson Button dan toch afscheid neemt van de Formule 1.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}