“Contractbesprekingen tussen Ferrari en Carlos Sainz verlopen stroef”

Ferrari
Ferrari

Eind dit seizoen loopt het contract van Carlos Sainz bij Ferrari af en de onderhandelingen over een nieuw contract lijken niet meteen te vlotten. Volgens diverse berichten zouden Sainz en Ferrari het over verschillende aspecten van een nieuw contract niet eens geraken.

Carlos Sainz is bezig aan zijn tweede seizoen bij Ferrari maar daarmee meteen ook aan het laatste jaar van zijn huidige overeenkomst. Sainz kende een ietwat moeizame start van het nieuwe seizoen, zeker gezien het feit dat teamgenoot Charles Leclerc al twee keer wist te winnen en aan de leiding van kampioenschap staat.

Sainz zelf lijkt zich geen zorgen te maken, zo blijkt aan uit een reactie die hij eerder tegenover verschillende media gaf.

“We zullen er geraken,” aldus Sainz over de contractonderhandelingen. “Het is uiteraard een belangrijk contract in mijn F1-carrière.”

Volgens ‘F1-insider’ zou de duur van het nieuwe contract momenteel een breekpunt zijn. Sainz wil naar verluidt een nieuw contract van twee jaar terwijl Ferrari slechts een contract van één jaar zou willen geven. Wat daarvan de oorzaak zou zijn is echter niet geweten. Mogelijk spelen de toekomstplannen met Mick Schumacher daarin een rol.