Cooper vervangt mogelijk Bridgestone

Bandenproducent Cooper Tire bevestigde onlangs dat het een aanbod zou hebben gekregen om concurrent Bridgestone na 2010 te vervangen in de Formule 1.
Sinds 2007 was Bridgestone de enige bandenleverancier binnen de sport maar daar komt na dit seizoen een einde aan. Bridgestone bevestigde haar intentie tot terugtrekking tijdens de afgelopen Grote Prijs van China nogmaals.

De huidige teams hadden deze beslissing liefst anders gezien omwille van de betrouwbaarheid van Bridgestone. Vervogens wilde men dan Michelin overhalen om terug actief te worden in de hoogste klasse van de autosport. Michelin weigerde het aanbod niet helemaal maar stelde wel haar voorwaarden. Naar alle waarschijnlijkheid zullen die voorwaarden niet in verhouding hebben gelegen met de wensen van FIA en Bernie Ecclestone.

In principe kunnen we ergens toch wel stellen dat bandenproducent Cooper Tire zowat derde keus is geworden. Het merk heeft minder ervaring binnen de motorsport en mogelijk zal net dat nadeel in ons belang gaan spelen in 2011. Geweten is dat een renstal bij het ontwerpen van een nieuwe wagen absoluut rekening houdt met het gedrag van de banden. Waarschijnlijk zullen de beste designers in 2011 komen bovendrijven want bij Cooper Tire bevestigde men reeds dat het mogelijk zal instemmen met het voorstel.

“Cooper Tire werd benaderd met het voorstel om in 2011 de Formule 1 van haar banden te voorzien. Ons bedrijf is momenteel nog in gesprek met alle betrokken partijen. Meer commentaar kunnen we dus op dit ogenblik niet geven”, zo verklaarde men bij Cooper Tire.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}