Coronavirus: FIA richt crisisgroep op

De FIA heeft een crisisgroep in het leven geroepen die de situatie omtrent het coronavirus elke twee dagen zal evalueren.

De wereld raakt meer en meer in de greep van het het coronavirus en ook de autosport ontsnapt daar niet aan. Daarom richt de FIA een crisisgroep op die de situatie op de voet zal volgen en zal beraadslagen over al dan niet te ondernemen acties.

In een verklaring van de World Motor Sport Council staat te lezen dat de crisisgroep is opgericht naar aanleiding van de feedback van Gerard Saillant. Hij is de voorzitter van de medische commissie van de FIA en volgt de situatie al enkele weken op.

De crisisgroep zal de situatie en de impact van het coronavirus samen met organisatoren blijven volgen, net zoals de adviezen van de betrokken autoriteiten, de lokale regeringen en de Wereld Gezondheidsorganisatie.

Er wordt vooral benadrukt dat de kalenders van de kampioenschappen constant geëvalueerd zullen worden, en indien nodig aangepast. Dit om zowel de motorsportgemeenschap als het publiek te beschermen. Dat betekent dus dat de kans bestaat dat er nog races zullen uitgesteld of afgelast worden.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021