Cosworth blijft in F1-toekomst geloven

Motorenleverancier Cosworth verloor Williams als klant vanaf volgend seizoen maar men blijft wel in een aanwezigheid en toekomst in de Formule 1 geloven.
Meer zelfs, Cosworth is van mening dat haar toekomst en aanwezigheid in de Formule 1 vandaag de dag zekerder is dan ongeveer een half jaar geleden. Cosworth is vooral positief omwille van de nieuwe motorenovereenkomst die er binnen de Formule 1 is. Tevens is Cosworth van mening dat het in 2013 eventueel nieuwe overeenkomsten kan sluiten met teams.

“In Monaco was er nog heel wat onzekerheid met betrekking tot de viercilinder. We moesten dan ook zeer sterk onderhandelen om die maatregel uit te stellen of te annuleren,” zei Mark Gallagher van Cosworth tegenover Autosport.

“We maakten ons serieus zorgen over de viercilinder, vooral ook omdat er geen maatregel was die een maximale hoeveelheid aan middelen bepaalde die gebruikt mochten worden.”

Nu ziet Cosworth haar toekomst en engagement in de Formule 1 rooskleurig tegemoet. Het moest wel een tegenslag incasseren want Williams stapt volgend seizoen over op Renault-motoren.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print