Coulthard: “Vettel kan voor onrust bij Mercedes zorgen”

Het idee van Lewis Hamilton en Sebastian Vettel samen bij Mercedes doet de fans watertanden maar David Coulthard vindt het alvast geen goed idee.


Sinds vorige week bekend raakte dat het verhaal tussen Sebastian Vettel en Ferrari op het einde van dit jaar stopt wordt er uiteraard duchtig gespeculeerd over wat de viervoudige wereldkampioen in de toekomst zal doen.

Bij Renault is er een zitje beschikbaar maar het is onwaarschijnlijk dat ze hem daar op korte termijn van een competitieve auto kunnen voorzien.

Dan blijft er nog de kans op een cockpit bij Mercedes waar beide rijders einde contract zijn en waar George Russell hoe langer hoe nadrukkelijker op de deur begint te bonken. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft alvast laten weten dat een team als Mercedes het niet kan negeren als een rijder als Vettel beschikbaar komt.

Voormalig F1-rijder David Coulthard raadt het Mercedes alvast af.

“Ik denk dat dat een fout van Mercedes zou zijn, want met Lewis hebben ze al een rijder die GP-overwinningen en titels kan binnenhalen,” aldus Coulthard in een interview met ‘Sportsmail.’

“Ik denk niet dat hij competitie binnen zijn eigen team nodig heeft om het beste uit zichzelf te halen. Vettel zou onrust kunnen brengen in het team.”

Coulthard haalt ook aan dat de geschiedenis ons al geleerd heeft dat twee sterke persoonlijkheden binnen een team op een faliekante mislukking kan uitdraaien.

“Natuurlijk, als Vettel zijn diensten zou aanbieden voor weinig of geen geld, dan zou het team serieus moeten overwegen om het aanbod te accepteren, want een Duitse rijder is voor Mercedes zeker aantrekkelijk, maar ik kan me dat niet voorstellen”

“De combinatie van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton is waarschijnlijk de meest efficiënte manier om de titel te winnen,” concludeert de 49-jarige Schot.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print