Daar zijn de geruchten over Volkswagen opnieuw …

Kiest Volkswagen dan toch voor de Formule 1? Opnieuw zijn er geruchten dat Volkswagen overweegt om de Formule 1 te betreden …

De voorbije jaren doken er meermaals geruchten op dat de Volkswagen Groep zou overwegen om in de Formule 1 te stappen. Daarbij was er sprake van de merknaam Volkswagen zelf, maar even goed van Porsche en Audi. Die laatste ontkende onlangs nog dat ze een deelname aan de Formule 1 zouden overwegen.

De geruchten over een mogelijke deelname van Audi aan de Formule 1 kwamen er nadat bekend raakte dat Stefano Domenicali voor het Duitse automerk ging werken. Audi reageerde toen als volgt: “Er is geen beslissing die inhoudt dat we in die richting gaan,” zei Wolfgang Ullrich, hoofd van Audi Motorsport, tegenover Autosport. “Audi heeft een motorsportprogramma dat momenteel gebaseerd is op het World Endurance Kampioenschap alsook de DTM en we werken aan wagens voor volgend seizoen. Er is geen ander programma.”

Ullrich bevestigde toen eveneens dat Stefano Domenicali aan de slag is gegaan bij Audi maar dat hij niet bij de motorsport betrokken is.

Volgens het Britse BBC zijn er bronnen die stellen dat Stefano Domenicali wel degelijk aan het bekijken is of Volkswagen of één van haar merken eventueel zal deelnemen aan de Formule 1. De Volkswagen Groep zou vooral inspiratie opgedaan hebben uit de resultaten van Mercedes en de wereldwijde publiciteit die het merk heeft gekregen door haar uitstekende resultaten.

BBC stelt echter dat er wel een wijziging in het management van de Formule 1 of de Volkswagen Groep noodzakelijk is alvorens Volkswagen eventueel kan toetreden tot de Formule 1. Ferdinand Piech van Volkswagen en Bernie Ecclestone hebben onderling een erg moeilijke relatie, waardoor één van beide plaats zou moeten gemaakt hebben alvorens Volkswagen in de Formule 1 zou stappen.

Enkele leden van de raad van bestuur zouden er nu echter van overtuigd zijn dat de Formule 1 een veel betere promotie zou zijn voor Volkswagen dan haar bestaande autosportprogramma’s. Mercedes spendeerde volgens de BBC zo’n 130 miljoen euro voor haar F1-programma terwijl Volkswagen zo’n 320 miljoen euro spendeerde aan haar aanwezigheid in diverse andere raceklasses.

Ongetwijfeld krijgen we binnenkort echter een reactie van Volkswagen dat stelt dat de geruchten pure speculaties zijn …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022