“Daarom is Max Verstappen waarschijnlijk de beste rijder die we al ooit in de F1 gezien hebben”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen domineert de Formule 1 al een tijdje en als het van tienvoudig GP-winnaar Gerhard Berger afhangt, is de Nederlander de beste rijder ooit in de sport.

Momenteel staat de teller van Max Verstappen op drie wereldtitels, waarvan de eerste ongemeen spannend was tot de laatste ronde. De andere twee behaalde de Red Bull-rijder na dominante campagnes met een heleboel raceoverwinningen, in de statistieken moet hij op dat vlak enkel nog Michael Schumacher en Lewis Hamilton laten voorgaan. 

In een gesprek met het Duitse ‘Auto, Motor und Sport’ laat Gerhard Berger zijn licht schijnen op verschillende legendarische rijders uit het verleden en wordt hem de vraag gesteld of Max Verstappen nu de beste rijder aller tijden is.

“Ik heb een beetje een dubbel gevoel bij die vraag omdat ik zowel met als tegen Ayrton Senna geracet heb,” aldus de Oostenrijker. “Ik zet hem gewoonlijk op nummer een.”

“Maar daar begint ook de vraag: ‘Hoe beoordeel je zoiets?’ Dat is enkel mogelijk met feiten en cijfers.”

“En je moet Michael Schumacher op de eerste plaats zetten. Senna maakte indruk met zijn talent en met zijn bovennatuurlijke vaardigheden in de auto.”

Maar desondanks denkt Berger toch dat Verstappen waarschijnlijk de beste rijder aller tijden is in de Formule 1.

“Met Max Verstappen hebben we nu iemand die me doet twijfelen of mijn oude beoordeling nog juist is. Max was foutloos het voorbije seizoen.”

“Dat overkwam Senna ten minste van tijd tot tijd nog eens. Senna en Schumacher hebben het voordeel gehad dat ze reeds van jonge leeftijd met karting begonnen zijn en dat ze voor de rest niets anders in het leven gedaan hebben. Dat is tegenwoordig voor elke rijder van toepassing.”

“Verstappen echter, racet in zijn vrije tijd nog in de simulator. Hij is altijd bezig met racen. Hij speelt mentaal door waar hij wel en niet kan inhalen.”

“Noch Senna, Schumacher of Hamilton hadden dat instrument. Het is makkelijk op te merken dat Verstappen altijd op de juiste plaats is. Bij de start, in de eerste bocht en bij de duels.”

“Ik kan niets bedenken dat je beter dan hem zou kunnen doen. Daarom is Max Verstappen waarschijnlijk de beste rijder die we al ooit hebben gezien in de Formule 1.”