D’Ambrosio: “KERS faalde al na zes ronden”

Jérôme D’Ambrosio finishte vandaag als dertiende in Monza, maar heeft er zeker geen makkelijke race opzitten. Al vanaf ronde 6 was het KERS-systeem in zijn wagen defect.
image
Hoewel de Belgische F1-fans stiekem op enkele WK-punten hadden gehoopt, was het op voorhand al vrij duidelijk dat een puntenfinish van D’Ambrosio een half mirakel zou zijn. Onze landgenoot had zich immers amper kunnen voorbereiden op zijn taak om de gestrafte Romain Grosjean te vervangen en zijn doel was dan ook om de Lotus E20 zonder brokken over de finish te rijden.

Dat is hem vandaag dan ook gelukt, want D’Ambrosio reed als dertiende over de finishlijn, een resultaat dat in de slotfase van de wedstrijd opgesmukt werd door het uitvallen van beide Red Bull-coureurs. Toch gelooft D’Ambrosio dat er meer in de race had gezeten, want een falend KERS-systeem zorgde ervoor dat hij elke ronde een halve seconde verloor.

“Mijn race was zo goed als over toen ik na zes ronden mijn KERS-systeem verloor”, verduidelijkte de Belg. “Hier in Monza is die boost gemiddeld een halve seconde waard, dus ik liep al snel een achterstand op.”

“Ik was nochtans goed aan de race begonnen en kon meteen in duel gaan met de Toro Rosso’s en Rosberg. Daarnaast was mijn stint op de zachte banden erg goed, dus ja, met een werkend KERS-systeem had er duidelijk meer in gezeten. Toch ben ik blij dat ik de race al heb kunnen uitrijden, want ik heb ontzettend veel geleerd dit weekend.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print