D’Ambrosio krijgt aanbieding voor F1-zitje

Onze landgenoot Jerome D’Ambrosio heeft een aanbieding gekregen om volgend jaar voor Virgin te rijden. De Brusselaar moet nu op zoek naar sponsoring om dat zitje te financieren.
D’Ambrosio was al sinds Andy Souceks vertrek bij Virgin reserverijder. Hij was uitgeleend door Renault, waar hij eerder al testrijder was. Nu kan onze landgenoot aan de slag in de Formule 1. D’Ambrosio zou enkel wat sponsorgeld moeten in brengen. Naar verluidt zou hij ongeveer vijf miljoen euro moeten inbrengen.

“Ik heb het voorstel net voor de Belgische Grote Prijs gekregen.” laat D’Ambrosio weten aan de Waalse krant La Dernière Heure. “Na Hongarije ben ik verbeterd. Ik heb getoond dat ik klaar ben voor het echte werk. Ik hoop dat ik heel België achter mij kan krijgen.”

“Binnenkort ga ik een bezoek doen aan de fabrieken van Virgin. Ik geloof dat dit de kans is. Ik mag dit niet laten schieten.”

Na wisselend succes in nationale opstapklassen, begon D’Ambrosio in 2007 aan een avontuur in de nieuwe raceklasse Fomule Masters. Hij werd de eerste kampioen in de eenzittercompetitie. In 2008 schakelde hij over naar de GP2. Bij DAMS werd hij teammaat van Kamui Kobayashi. In de twee jaar dat hij met de Japanner samen reed scoorde hij telkens meer dan het dubbel van de punten van zijn teamgenoot.

Dit jaar werd het team DAMS het GP2-team van Renault. De twee reserverijders van het Formule 1-team mochten er aan de slag. Naast onze landgenoot wierf Renault onze Chinese Noorderbuur Ho Ping Tung aan. D’Ambrosio’s teamgenoot behaalde nog geen enkel punt. D’Ambrosio is voorlopig dertiende met 16 punten.

Virgin is maar een klein team, maar Mark Webber en Fernando Alonso begonnen ook bij Minardi. Wie weet staat de nieuwe Jacky Ickx of Thierry Boutsen wel voor de deur….

image
a:1:{s:9:”file_name”;s:37:”Steven_WSR_2010_145_-_Version_2_1.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed