D’Ambrosio’s toekomst ziet er goed uit

Virgin piloot en landgenoot Jérôme D’Ambrosio heeft een toekomst in de Formule 1, tenminste dat zegt zijn manager en Renault teambaas Eric Boullier.
image

We zijn halverwege het seizoen en dus wordt er bij alle piloten en in het bijzonder de rookies een evaluatie gemaakt over hun prestaties. “Die kan alleen maar positief zijn” zegt Boullier tegen de Waalse krant La Derniere Heure “als je het vergelijkt met de prestaties van Timo Glock die op sommige momenten ook een voorkeursbehandeling kreeg binnen het team”.

“Zelfs als waren zijn prestaties iets minder de afgelopen drie of vier GP’s, zijn houding tijdens de races en met het team is tip top. Het beste bewijs is dat het team hem graag zou willen houden voor het volgende seizoen.”

Volgens de krant La Derniere Heure heeft de Belg zelfs meerdere opties voor 2012. Virgin zou Jérôme graag behouden, maar dan zou ook zijn contract moeten veranderen. Eenmaal een team het talent van de piloot erkent, moet hij ervoor betaald worden. Dat zou betekenen dat Jérôme ook niet meer van Belgische partners afhankelijk is en dat is een goede zaak in een land waarin de autosport nogal vaak met een scheef oog wordt bekeken.

Daarnaast is er nog interesse van andere teams, maar daar wil Boullier voorlopig niet veel over prijsgeven: “Ik heb nog een optie of meerdere. Daar ga ik met Jérôme en een ander team over discuteren op de Nürburgring.”

Het doet ons als autosportliefhebbers alvast veel deugd dat zijn talent ook door anderen erkent worden. Nu nog afwachten of er werkelijk iets uit de bus komt want het is ook met eerdere talenten in het verleden al misgelopen. Veel kan Jérôme daar nu niet aan doen, behalve alles tonen wat hij in zich heeft op het circuit.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print