Damon Hill vreest tweede kampioenschap

Voormalig F1-rijder en wereldkampioen Damon Hill wist zich onlangs ook maar eens uit te spreken over het mogelijk opstappen van enkele autoconstructeurs. Damon Hill vreest zelfs dat een tweede kampioenschap de F1 schade zal berokkenen.
“De laatste tijd worden er steeds meer vragen gesteld over de beheerders van de sport want daar draait alles om. De rijders en de teams zouden naar verluidt overwegen een tweede kampioenschap op te richten naast de F1. Ze werken al jaren samen met de sport en ze hopen dat voort te blijven zetten”.

Damon Hill is de president van de zogenaamde Britisch Racing Drivers Club en staat achter de mening van de teams. Volgens hem moet de huidige samenwerking blijven bestaan en dienen dicussies besproken te worden indien ze zich voordoen.

“Vanuit ons standpunt moet de sport blijven zoals ze is en dat omwille van haar traditie. Ik geloof in het FIA World Championship. Dit omdat het al bestaat sinds 1950, wat op zich wil zeggen dat ze moet blijven bestaan zoals ze is”, zo vertelde Hill over de toekomst van de F1.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023