Damon Hill: “Wat doet Lewis Hamilton eigenlijk nog in de F1?”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Damon Hill bestaat de kans dat Lewis Hamilton het eind dit jaar, bij nog een teleurstellend seizoen, voor bekeken houdt. Naast een mogelijke achtste wereldtitel heeft Hamilton volgens Damon Hill maar weinig bronnen van motivatie om in de sport actief te blijven.

“Lewis reageert op de opportuniteiten die zich voordoen,’ aldus Hill tegenover ‘Standard Sport’. “Wanneer de opportuniteiten verdwijnen dan zal het voor hem ook moeilijke worden om die ongelooflijke prestaties neer te zetten.”

“Hij is iemand die geïnspireerd wordt door de opportuniteit om te winnen. De kans om als vijfde te finishen is geen voldoende grote motivatie voor Lewis.”

“Gezien zijn ongelooflijke ervaring en prestaties uit het verleden zal hij zich mogelijk afvragen waarom hij dit nog blijft doen. Als er geen vooruitzicht is om terug te keren naar de absolute top.”

Hamilton wordt volgens Damon Hill vooral gemotiveerd door een mogelijke achtste wereldtitel, een titel die hem eind 2021 werd ‘ontnomen’.

“Die achtste wereldtitel was zo goed als op zak toen hij plots werd afgenomen,” vertelt Hill tegenover ‘Standard Sport’. “Het is de enige reden dat hij is teruggekeerd en door bleef gaan in de Formule 1: de hoop om een achtste wereldtitel te behalen. Ik denk dat het zijn enigste motivatie is. Ik denk niet dat hij gewoon races wil winnen.”

“Op zijn leeftijd heeft hij waarschijnlijk nog enkele redenen maar hij heeft geen tien jaar meer voor hem liggen. Misschien één of twee seizoenen.”

“Maar wanneer je zoveel jaren in de Formule 1 op je teller hebt staan en moet vechten voor de vierde plaats dan oogt dat veel minder aantrekkelijk.”