Dan Ticktum krijgt een ‘tweede kans’ bij het Williams F1 team

Het Williams F1 team bevestigde vandaag Dan Ticktum als ontwikkelingsrijder bij het team. Ticktum maakte in het verleden deel uit van het Red Bull Junior-programma en een jaar geleden leek Ticktum uitzicht te hebben op een overstap naar de Formule 1.


Ticktum finishte na Mick Schumacher immers als tweede in het Europees F3-kampioenschap en Red Bull stuurde hem dit jaar naar Japan om daar aan de Japanse Super Formula deel te nemen, de raceklasse waaraan ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne deelnam nadat hij GP2-kampioen werd.

De resultaten van Ticktum in de raceklasse vielen echter tegen en Red Bull besloot om Ticktum uit het Red Bull Junior-programma te schrappen omdat hij niet voldeed aan de verwachtingen.

Ticktum slaagde er echter in om bij DAMS een racezitje te verkrijgen voor het komende seizoen in het Formule 2-kampioenschap. Daarnaast zal Ticktum dus bij het Williams F1 team de rol van ontwikkelingsrijder op zich nemen.

“Het is een privilege om de Williams Racing Driver Academy te vervoegen, zeker gezien de ongelooflijke geschiedenis van Williams in de sport,” zei Ticktum in een reactie.

“De tijd in de simulator en de ervaring die ik opdoe tijdens mijn samenwerking met het team zal erg belangrijk zijn voor mijn ontwikkeling als rijder.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed