Daniel Ricciardo bekent: “Ik dacht dat ik het coronavirus had”

Renault F1-piloot Daniel Ricciardo werd eerder dit seizoen opgeschrikt door een coronatest die een onduidelijk resultaat gaf.


“Er was een ochtend dat ik wakker werd met een onduidelijk resultaat, dus ik werd echt om 6 uur ’s morgens opgeschrikt,” vertelde Daniel Ricciardo volgens ‘Racer’.

“Er was wat paniek. Ik dacht bij mezelf: ‘Ik moet opnieuw getest worden’. Het was niet leuk, uiteindelijk was het oké maar het was iets dat ik nog nooit had meegemaakt.”

“En dan begin je spelletjes te spelen in je hoofd, ‘Oh, voel ik me een beetje… misschien heb ik het wel…’ maar dat was gewoon een beetje paniek die ene ochtend.”

Ricciardo was naar eigen zeggen vooral na de positieve coronatest van Sergio Perez nog voorzichtiger dan daarvoor, al werd hij dus wel ongelooflijk opgeschrikt door de bewuste coronatest.

“Het was nog in de zomer, ik geloof na de Italiaanse GP en voor Rusland. Naarmate het seizoen vorderde werd ik steeds meer gedisciplineerd wat mezelf isoleren betreft en het zorg dragen voor mezelf. Zeker toen Sergio Perez positief getest had dacht ik bij mezelf ‘Oké, dit is niet om mee te lachen.’ Ik was heel voorzichtig dus ik was erg verrast.”

“Het was dan ook geen vals positieve test, het was een onduidelijk resultaat. Ik schrok me rot!”

Tot nu toe moesten drie piloten forfait geven voor één of meerdere races door een positieve test op het coronavirus: Sergio Perez, Lance Stroll en Lewis Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print