“Daniel Ricciardo doet Esteban Ocon er ‘middelmatig’ uitzien”

Voormalig F1-piloot Jolyon Palmer vindt dat Esteban Ocon dit jaar geen beste beurt maakt tegenover Daniel Ricciardo. Ocon was één van de veelbelovende talenten toen hij voor Force India reed en ook geruggesteund werd door Mercedes.


Na een seizoen langs de zijlijn is Ocon dit seizoen opnieuw volwaardig F1-piloot bij Renault maar in tegenstelling tot wat van hem verwacht werd maakt hij dit jaar geen al te beste indruk wanneer je zijn prestaties met die van zijn teamgenoot vergelijkt.

“Hij is tot dusver geweldig geweest in 2020 en hij doet Ocon er eerder middelmatig uitzien nu hij terug full-time rijder,” aldus Palmer in zijn column voor BBC Sport.

“Ocon is een jonge rijder met veel potentieel, dat heeft hij getoond toen hij samen met Sergio Perez bij Force India in 2017 en 2018. Tegenover Ricciardo doet hij het echter niet goed, wat bewijst hoe consistent de Australiër dit seizoen weet te presteren.”

Palmer verwees daarbij ook naar de onderlinge kwalificatie-peformance tussen Daniel Ricciardo en Esteban Ocon dit seizoen.

“Tijdens elf kwalificatie wist Ocon het maar één keer beter te doen dan Ricciardo en dat was tijdens de kwalificatie in de regen voor de tweede race in Oostenrijk.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print