Daniel Ricciardo: “Er moets iets veranderen, ik was in Las Vegas aan het hallucineren”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

Volgens AlphaTauri-rijder Daniel Ricciardo moet er tegen de volgende editie van de GP van Las Vegas iets veranderen. De aanvangsuren waarop de sessies begonnen zijn volgens Ricciardo te laat waardoor het raceweekend voor zowel de rijders als het personeel te uitputtend is.

“Het was zeker en vast niet ideaal, ik weet niet wat er mogelijk is op het vlak van de openingstijden op het circuit maar als ze wat flexibiliteit hebben dan denk ik dat het voor iedereen zijn gezondheid en veiligheid beter zou zijn als ze de sessies wat vroeger laten doorgaan,” aldus Ricciardo. “Iedereen zou met wat meer energie kunnen werken.”

“Na donderdag en die zeer late tweede oefensessies was ik aan het ijlen, ik was aan het hallucineren.”

“Het was een wervelwind. De paddock is enorm groot, er was een goede sfeer maar de enige twee punten van kritiek zijn het asfalt, we moeten meer grip hebben, en de starttijden. We moeten de starttijden wat vervroegen en dan zou het allemaal wat vlotter gaan.”

Volgend jaar staat de GP van Las Vegas samen met de races in Qatar en Abu Dhabi ingepland als een triple-header. Geen goed nieuws dus voor Ricciardo …